Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
PAKHAN en zijn familie
Een weblog over het verleden en heden van onze families. DEHNE EN STOLZE
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Mary en Han Dehne-Stolze



Mijn Profiel

handehne
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Pensioenperikelen
09 januari 2011 00:46

DE INDO
13 februari 2010 20:54

NAWOORD VAN MARY
02 augustus 2009 00:03

DE ZOEKTOCHT NAAR MARY's ...
06 juli 2009 23:14

BIJZONDERE RECEPTEN
02 juli 2009 21:34




Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Maria Knijn
05 april 2011 14:37
_
Hallo Han en Mary, Aangezien ik het stuk van Han van hyves op mijn groep heb gezet, wilde ik jullie vragen of ik het stuk van de voorpagina daarbij mag zetten. Want zoiets is vreselijk voor iemand en ik vind het heel belangrijk voor Indische mensen dat zij weten hoe zij een leven vol schaamte heeft gekend toen zij eenmaal wist wie haar vader was. liefs Maria

Ilse Henriette Thomson
16 augustus 2010 16:37
_
Lieve mensen, En daar ben ik dan. In het gastenboek van Mary en Han Dehne. Tot afgelopen zaterdag 14 augustus nog nooit iets van jullie gehoord. Aanleiding: De tentoonstelling "enkele reis Holland" in het Tropenmuseum te Amsterdam. Ik had gemengde gevoelens en daarna kwamen er veel vragen bij mij op over die tentoonstelling. Daarna een aankondiging in de krant over een voordracht van Eliza Thomson bij de Indie herdenking in Amstelveen afgelopen zaterdag. Een telefoontje naar mw. Thomson, een kennismaking op de herdenking, gesprekken met andere mensen die de herdenking bijwoonden, enz. waren het resultaat. En het einde van mijn zoektocht is nog niet in zicht, vrees ik. En het voelt intens goed. Hartelijke groeten, Ilse H. Thomson Amsterdam, 16 augustus 2010

Hartelief
19 juli 2009 18:31
_
Ha han en mary het ziet er prachtig uit zeg. dank jullie voor de link. ik ga rondsnuffelen. groetjes hartelief




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door corn1948 om 15:05
_
Corn1948 Online

Door kapak63 om 15:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 14:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 14:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 14:53
_
WillemijnF Online

Door JanJense om 14:52
_
JanJense Online

Door ramapi om 14:49
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door hehety om 14:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



BIJZONDERE RECEPTEN


selamat makan = smakelijk eten.

Hierna volgen enkele aparte recepten die redelijk gemakkelijk zijn te maken. Zeer smakelijk en bijzonder.


PISANG GORENG
(GEBAKKEN BANAAN)

Voorbereiding: In een kom droge kokos in 100 cc heet water weken, hard knijpen tot de santen = kokosmelk eruit komt. Door een zeef in een andere kom persen. Daarna de uitgeknepen kokos met de rest van heet water weer dezelfde handeling doen. Nu de uitgeknepen kokos weggooien. Zout en vanille in santen oplossen. De bananen schillen en ieder in 4 of 5 stukken schuin afsnijden.

Bereiding: Zelfrijzend bakmeel in kom storten en santen beetje voor beetje ingieten en roeren tot een glad beslag. Frituurolie op middelmatig vuur verhitten. De stukje banaan door het beslag halen en tot goudbruin frituren. Kan zowel warm als koud gegeten worden. Eigenlijk snoepen dus.


DRONKEN KRABBETJES

Benodigd: 275 gr krabbetjes, 1 kleine groene paprika, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 1 ui, 2 eetlepels rijstwijn oof sherry, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel maizena, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel suiker en olie om in te frituren.

Bereiding: Hak de krabbetjes in kleine stukjes. Meng de maizena, wijn of sherry en de kerriepoeder, laat de krabbetjes hier 5 minuten in marineren.
Frituu ze 3 minuten in hete olie, schep ze eruit en laat ze goed uitdruipen. Giet de overtollige olie uit de pan, voeg daar de fijn gehakte ui en knoflook in gevolgd door de in reepjes gesneden paprika, voeg suiker, sojasaus, tomatenpuree en sesamolie toe.
Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus en doe de uitgelekte krabbetjes erin. Goed door elkaar roeren zodat de krabbetjes weer even doorwarmen en serveer het in een schaal.
Dit gerecht smaakt lekker met stokbrood bij de lunch en een glas wijn. Ook kan het goed gegeten worden met warme rijst.


EIERMIE MET PADDESTOELEN EN CASHEWNOTEN

Benodigd: 1 pak Chinese eiermie (250 gram), 1 doos kastanjechampignons (250 gram), 1 doos oesterzwammen (150 gram), 3 eetlepels roerbakolie, 2 teentjes knoflook, 1 doosje sugarsnaps (200 gram), 4 eetlepels zoete sojasaus, 100 gram ongezouten cashewnoten.

Bereiding: Mie volgens gebruiksaanwqijzing bereiden. Paddestoelen schoonvegen en in plakjes snijden. In wokolie verhitten, knoflook erboven uitpersen en 1 minuut roerbakken. Paddestoelen en sugarsnaps erbij scheppen en 5 minuten roerbakken. Sojasaus erdoor roeren en geheel op smaak maken. Mie en groentemengsel over 4 borden verdelen. Met cashewnoten bestrooien.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten.


ITALIAANSE BOER

Benodigd: 4 eetlepels boter, 450 gram shoarmavlees, 600 gram gesneden boerenkool, 1/2 pak Honig Lasagna Naturel, 1 doosje mix voor tagliatelle roomsaus, 500 ml melk, 100 gram gemalen belegen kaas, ovenschaal (inhoud 2 liter) ingevet.

Bereiding: Oven op 200 graden voorverwarmen. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en shoarmavlees in 5 minuten rondom bruinbakken. Vlees uit de pan scheppen en de rest van de boter verhitten. Hierin boerenkool 5 minuten bakken. Boerenkool met zout en flink peper op smaak brengen. Mix voor saus bereiden met melk in plaats van water, verder volgens gebruiksaanwijzing. In schaal laagje saus scheppen vervolgens laagje lasagnabladen, laagje boerenkool en laagje shoarmavlees. Herhalen tot alles is gebruikt en eindigen met een laagje saus. Italiaanse Boer met kaas bestrooien en in circa 30 minuten gaar en bruin laten worden in de oven.


TRINIDAD BEANS

Benodigd: voor 4 personen. 2 blikken bruine bonen, 1 grote zak boerensoepgroenten, 1 pakket spekblokjes, 1 pond of meer naar eigen smaak rundergehakt. 1 zakje kerrie of hot curry.

Bereiding: Neem een flinke juspan en laat in wat plantaardige olie de spekblokjes bakken, zodra deze wat bruiner zijn geworden rul het gehakt erbij en doe het volledige zakje kerrie er doorheen. Nadat alles goed geruld is voeg de groenten toe en laat deze enkele minuten meebakken. Voeg als laatste de bruine bonen inclusief het vocht toe en roer dit goed om. Zodra dat even aan de kook is zet dan het vuur laag en laat de smaak er goed intrekken.
Dit gerecht kan zo gegeten worden zonder bijsmuk en heeft alle ingredienten in zich om een gezonde hap te laten zijn. Natuurlijk kan er ook rijst bij worden opgediend.



Mary en haar moeder lekker te eten.



Geplaatst op 02 juli 2009 21:34 en 4386 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.